Goedkope erectiele
medicijnen
Alleen hoogwaardige
producten!
Beste
prijzen
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

De behandeling van klachten en symptomen bij een vergrote prostaat

Klachten bij een vergrote prostaat

Vijftig procent onder mannen van vijftig jaar en meer kan last krijgen van een vergrote prostaat, ofwel prostaathypertrofie. 

Wat is de prostaat? Deze bevindt zich net onder de blaas, en ligt rondom de urinebuis en ziet eruit als een ovaal object. De rol van deze rakker is om vocht te produceren wat ervoor zorgt zodanig zaadcellen langer actief en in leven kunnen blijven na een zaadlozing. Met opgerekte prostaat ontwikkelt nieuw soort celweefsel. Hier wordt naar verwezen als adenoom. Dit nieuwe celweefsel groeit richting de plasbuis waardoor deze in het gedrang komt. Je zult vaker naar de wc moeten voor kleinere, korte urinaties, omdat er minder plek is in de plasbuis, die smaller is. 

Symptomen bij een vergrote prostaat

Typische klachten zijn vaker op de pot per nacht dan normaal, nadrupplen nadat je net bent geweest  of een zwakke, trage plasstraal. In het geval van prostaathypertrofie gaat het om een goedaardige kanker. 

Gerelateerd Artikel: Tadalafil (Cialis generiek) 20 mg en 60 mg pillen kopen en bestellen in Nederland

Let op, goedaardige kanker betekent niet kwaadaardig. Wordt ook wel de benigne genoemd. 

Ontlasting en een vergrote prostaat

Verdere klachten die kunnen duiden op dit ongemak zijn lastig kunnen plassen en niet je hele blaas kunnen liggen per toiletbezoek. Druppelt de plas na in je boxershort lang na urineren? Of zit je veel te veel op de wc in vergelijking met voorheen? Kans bestaat dat het hier gaat om een opgerekte prostaat hebt. 

Behandeling voor een vergrote prostaat

Nauwelijks normaal naar de wc kunnen gaan kan een grote en nare invloed geven in je dagelijkse leven. Wanneer jouw vreugde en kwaliteit van leven omlaag haalt, is dit aanleiding om advies te vragen bij een arts, en eventueel een referentie naar een specialist. De goede arts zal naar jouw persoonlijke beleving informeren in een face-to-face gesprek of een gepersonaliseerde vragenlijst inzetten. Ook is het aan te raden om bij te houden wanneer, hoeveel en het aantal keer dat je plast. Een soort plasdagboek dus. drietal opties zijn beschikbaar om dit te bewerken.

  • Laser

De laatst bijgekomen techniek welke wordt gebruikt en wordt voorgesteld bij patiënten die een flinke oprekking hebben.  

  • Operatie van de prostaat

De TURP operatie. Een katheter wordt in de plasbuis geschoven, en vervolgens brandt deze een gedeelte van de prostaat weg. Dit zorgt voor een uitholling, wat meer ruimte geeft tijdens het plassen.

  • Medicatie

Gerelateerd Artikel: Viagra pillen kopen zonder recept: Bestel online voor betere prijs dan apotheek

Alphablokkers worden regelmatig opgedragen. De blokkers hebben als effect dat spieren in de exit van blaas meer relaxed zullen zijn. Met dank aan deze losheid kan de slappe straal dus opgelost worden. De medicijnen slaan toe binnen een tweetal weken. 

Voeding en prostaat klachten

Zie je het niet zitten om medicatie los te laten op jouw prostaat, of met een laser of katheter te moeten dealen? Wellicht is het voor jou een idee om te proberen je prostaat terug onder controle te hebben met voeding. Uit research komt naar voren dat door verschillende diëten de conditie van de prostaat fitter of slechter kan zijn. Mannen met een voornamelijk mediterraan dieet of mannen in Oost-Azië bezitten namelijk over het algemeen een prostaat in gezondere toestand! Nuttig daarom bijvoorbeeld vaker:

  • Sojaproducten
  • Olijfolie of andere ‘extra virgin’ olien
  • Voedingsmiddelen die zink bevatten


We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het