Goedkope erectiele
medicijnen
Alleen hoogwaardige
producten!
Beste
prijzen
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Sterilisatie bij mannen, sex na de sterilisatie en wat zijn de bijwerkingen

Voordelen van sterilisatie bij mannen

Mannelijke sterilisatie, ofwel, vasectomie, zorgt dat de man geen zaad meer kan lozen. Als je dus zorgeloos wilt kunnen vrijen en geen verdere kinderwens hebt, kan dit wellicht een oplossing voor jou zijn. Sterilisatie is een relatief snelle, veilige en betrouwbare ingreep. Na een vasectomie hoef je nooit meer na te denken over condooms of gebruik van andere anticonceptie. Pluspunt: sterilisatie heeft 0% invloed op jouw libido en lust, en dus je seksleven. Het enige verschil dat je zult merken is tijdens het klaarkomen: in plaats van sperma (wat uit vocht en zaad bestaat) zal er nu enkel vocht uit de penis komen.

Nadelen van sterilisatie bij mannen

Verwacht niet dat je een aantal uur na de klus direct van bil kunt gaan zonder dat er kans is op zwangerschap. Pas na ruim drie maanden wordt je daadwerkelijk onvruchtbaar. Nog nooit een soa test gedaan? Een vasectomie zorgt er niet voor dat je niet langer seksueel overdraagbare aandoeningen kunt doorgeven aan je partner. 

Gerelateerd Artikel: Levitra 10 mg en 20 mg online kopen en bestellen zonder voorschrift in Nederland

Voordat je kiest om zonder condoom te vrijen, ga even langs bij je huisarts of een vertrouwd adres voor een soa test. Weet je voor nu zeker dat je geen kinderen wilt, maar is er een kans dat je hierover van gedachten verandert over een jaar, twee jaar of vijf jaar? Een sterilisatie is definitief. De behandeling ongedaan maken is erg lastig. Wees er dus zeker van dat je geen kinderen (erbij) wilt. 

Sex na sterilisatie

Met het oog zal je nauwelijks kunnen zien dat je gesteriliseerd bent. Op de plekken waar kleine snedes zijn gemaakt ontstaan littekens, echter zijn deze nauwelijks zichtbaar. Je kunt nog prima seks hebben na sterilisatie. Het feit dat je gesteriliseerd bent heeft geen invloed op het vormen en behouden van een stijve. Je zult pakweg 10% minder sperma produceren omdat het geen zaad meer bevat. Het is daarom wat dunner.

Klachten na sterilisatie bij een man

Tijdens de vasectomie wordt een onderdeel van de zaadleider weggehaald aan beide zijdes, en vervolgens worden de zaadleiders dicht gemaakt. De zaadcellen komen hierdoor niet langer vrij tijdens het orgasme. Gelijk na de sterilisatie zorg dat je een onderbroek aandoet die nauw aansluit op het lichaam. In de slip of boxer zullen gaasjes gelegd worden om de wonden te laten genezen. Met behulp van dit harnas steunen de balzakken tegen de onderbuik, hierdoor neemt de druk op zaadleiders af. 

Gerelateerd Artikel: Sildenafil 50 mg, 100 mg online bestellen en kopen in Nederland zonder recept

Deze zijn namelijk ingekort. De kans dat het gaat bloeden op verder opzwellen neemt hierdoor af. Ga niet zelf of de fiets terug na deze onderneming, regel dat iemand je oppikt. Op je fiets springen is de eerste zeven dagen na de operatie sowieso niet aan te raden. Twee dagen na de ingreep wil je bijkomen en geen ingrijpend inspannend werk doen. Dit geldt ook voor het vrijen en masturberen, nu even niet. God nee, het zaakje staat nu even on hold!

Bijwerkingen na sterilisatie man

Daar waar de insnede is dicht gemaakt, kun je een klein bobbeltje blijven voelen. Dit is gebruikelijk. De wondjes kunnen lichtelijk bloeden in de dagen volgend op de operatie. Dit is niet erg. Leg wat extra verband in de onderbroek om dit op te vangen. Tevens kan er een kleine bloeduitstorting zijn, de huid rondom de balzak wordt dan blauw. Dit is normaal, en hiervoor hoef je geen alarm in te schakelen. We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het