Goedkope erectiele
medicijnen
Alleen hoogwaardige
producten!
Beste
prijzen
Werkuren 09:00 - 17:00
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:

Tot welke leeftijd kan je seks hebben? Seksueel actief op oudere leeftijd

Ouderen vinden sex belangrijk

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat 83% onder de mannelijke bevolking en onder de vrouwen van 55 tot 79 jaar een actief seksleven en intimiteit hoog in het vaandel hebben staan en seks belangrijk vinden. In tegenstelling tot wat veel mensen verwachten, hechten ouderen dus zeker wel waarde aan intieme activiteiten tussen de lakens. Sterker nog, de waarde die ouderen hechten aan seks blijft vanaf 55 jaar stabiel.

Sex op oudere leeftijd, hoe normaal is het?

Hoewel de waarschijnlijkheid van seksuele klachten toeneemt als iemand langdurig ziek is, niet lekker in zijn of haar vel zit of medicatie moet nemen, betekent dit niet dat de meest wijze burgers onders ons niet langer vrijen.Bij een sterke mindset en een gezonde psychische gesteldheid is de kans op minder seksuele prikkels 50%. Een groot deel van onze oudere bevolking op is nog seksueel actief. Dus tot welke leeftijd is men actief? Zo geeft bijvoorbeeld 69% van de 55 -70 jarigen aan dat ze in de laatste 6 maanden de liefde hebben bedreven met hun wederhelft. 70 plussers geven op hun beurt aan dat minstens 25% van hen op zijn minst een keer in de week van bil gaat. 

Seks met een oudere man

Oorzaak van de reden waarom veel mensen denken dat ouderen minder vaak tussen de lakens actief zijn is omdat de lichamelijk conditie achteruit gaat. Vooral bij de man is dit een vaker gehoorde klacht. Hiernaast zijn mannen ook vaak ouder dan hun partner, waardoor klachten eerder optreden. Ten derde is ook de hormoonspiegel van invloed op het seksleven. De verhouding van hormonen binnen ons lichaam verandert naarmate we ouder worden, wat ons zowel lichamelijk als geestelijk beïnvloedt. Zo kunnen Nederlandse vrouwen last krijgen van vaginale droogheid en kunnen snuiters moeite hebben met het vormen van een erectie en deze lang genoeg vol te houden.

Gerelateerd Artikel: Vardenafil 20 mg en 10 mg goedkoop online kopen, bestellen zonder recept

Ouderen die het geluk hebben tijdens ouderdom nog steeds een partner hebben, schijnen meer te genieten van hun seksleven. Onderzoekers uit Zweden hebben geconcludeerd dat mensen uit de huidige generatie van 70 jarigen actiever is op seks gebied dan generaties voor hun. In vergelijking met de jongere generaties doen ze het gemiddeld per week minder vaak. Echter, blijkt dat de ouderen het wel goed doen, namelijk lange en liefdevolle sessies. 

Vrijen op leeftijd: lang en goed

Nu we weten dat ouderen ‘het’ nog vaak doen kunnen we ook kijken naar welke voordelen dit met zich meebrengt. Hoe jong of oud je ook bent, wippen maakt ons kalmer, vermindert stress en maakt de kans op depressie kleiner. Bij vrouwen veroorzaakt seks onder andere:

  • Aanmaak van oxytocine en vasopressine. Deze hormonen zorgen ervoor dat partners zich sterker verbonden voelen
  • Aanmaak van endorfine. Dit voorkomt op natuurlijke manier hoofdpijn
  • Aanmaak van dopamine. Deze stof geeft een ontspannen en positief gevoel
  • Stijging van het testosteron niveau. Dit verbetert sportieve prestaties

Bij mannen vinden we de volgende voordelen:We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het